Co znamenají zkratky CI a CD? A proč se na ně ptát u Vašeho dodavatele?

Webové aplikace
Mobilní aplikace
< | 1 minuta čtení | Pavel />
ci/cd image
Možná jste se při komunikaci s Vaším dodavatelem IT řešení setkali se zkratkami CI a CD a zajímalo by Vás, co přesně tyto termíny znamenají a jaké mají výhody při vývoji webu nebo aplikace. CI (Continuous Integration) a CD (Continuous Deployment) jsou klíčové procesy, které nejen usnadňují vývojářům jejich práci, ale také pomáhají optimalizovat náklady a zkracují dobu vývoje. Jakým způsobem? To vám rádi vysvětlíme.

Co je CI/CD a jak vám může pomoci s vývojem webu nebo aplikace?

V průběhu jednání s dodavatelem IT řešení jste možná narazili na zkratky CI a CD, které jsou klíčové součásti procesu dodání webu nebo aplikace. Ale co přesně znamenají a jak mohou usnadnit a zlevnit vývoj?

Continuous Integration (CI) je soubor metod a postupů, které umožňují rychlejší integraci zdrojového kódu od vývojářů k testerům a až po finální doručení ke klientovi. CI umožňuje průběžné přidávání zdrojového kódu, což podporuje neustálý vývoj aplikací.

Continuous Deployment (CD) se zaměřuje na automatizaci procesů doručování a distribuce na IT infrastrukturu. To zahrnuje automatické testování a nasazování webu nebo aplikace do produkčního prostředí. Například automatické publikování nové verze aplikace na App Store.

Jak CI/CD přispívá k lepšímu vývoji v CoreApp Technologies?

V CoreApp Technologies využíváme nástroj Jenkins pro implementaci CI/CD. Jenkins je automatizační nástroj, který urychluje a zlepšuje procesy vývoje webu nebo aplikace. Díky tomu můžeme dodávat aktualizace častěji a efektivněji, což vede ke snížení vývojových nákladů a šetření času.

Další výhody CI/CD:

  • Zvýšení kvality kódu: Automatizované testy pomáhají odhalit chyby a zajistit vysokou kvalitu kódu.
  • Zrychlení vydávání: Díky automatizaci a jasným pravidlům můžeme publikovat nové verze webu nebo aplikace několikrát denně.
  • Maximální automatizace: Snaha o co největší automatizaci procesů, což přináší efektivitu a snižuje náklady na vývoj.

CI/CD tedy nejen usnadňuje vývojářům jejich práci, ale také přispívá k rychlejšímu a efektivnějšímu dodání kvalitního výsledku. Pokud hledáte spolehlivého partnera pro vývoj Vašeho webu nebo aplikace s využitím moderních technologií, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme realizovat váš projekt efektivním vývojem a nasazením CI/CD.

Nejnovější články

<Technologie a příběhy klientů />

Globální výpadek systému Windows – Co se stalo a jak tomu předcházet?

Jak poznat webosaura, aneb můj web by potřeboval modernizaci

Proč si Nechat Udělat Web na Míru?