Jaký je rozdíl mezi webem a webovou aplikací?

Web a webové stránky
Webové aplikace
< | 1 minuta čtení | Pavel />
web vs web apps
Webové aplikace jsou dnes plnohodnotnou alternativou k desktopovým nebo mobilním aplikacím. Jejich popularita v tvorbě zakázkového softwaru roste díky dostupnosti a relativně nižším nákladům na jejich pořízení. Co přesně je webová aplikace a jaké typy můžeme najít?

Co je webová aplikace?

Webová aplikace je software, který umožňuje uživatelům interakci prostřednictvím webového prohlížeče. Nabízí široké využití a může sloužit jako alternativa k desktopovým aplikacím, například Google Dokumenty. Webové aplikace se liší od běžných webů tím, že se zaměřují na interaktivitu a umožňují uživatelům aktivněji pracovat s obsahem.

Výhody webových aplikací

Webové aplikace jsou nezávislé na operačním systému a stačí k nim pouze webový prohlížeč. Jejich vývoj i údržba jsou levnější a snazší než u desktopových aplikací. Uživatelé nemusí nic instalovat a vždy používají aktuální verzi aplikace přímo ve svém prohlížeči.

Nevýhody webových aplikací

Mezi nevýhody patří závislost na internetovém připojení a omezený přístup k hardwaru.

Typy webových aplikací

Webové aplikace mohou být komerční nebo interní nástroje pro firemní potřeby, jako jsou CRM systémy, CMS systémy nebo informační systémy a intranety.

Vývoj zakázkových webových aplikací

Každý typ aplikace má své specifické požadavky a technologické přístupy. Důkladné specifikace a konzultace s vývojáři jsou klíčové pro úspěšný vývoj webové aplikace.

Pokud hledáte partnera pro vývoj webové aplikace, který Vás provede celým procesem od plánování a analýzy až po nasazení a údržbu, neváhejte nás kontaktovat.

Nejnovější články

<Technologie a příběhy klientů />

Globální výpadek systému Windows – Co se stalo a jak tomu předcházet?

Jak poznat webosaura, aneb můj web by potřeboval modernizaci

Proč si Nechat Udělat Web na Míru?