2. Díl: Kolik stojí vývoj mobilní aplikace?

Mobilní aplikace
< | 2 minuty čtení | Pavel />
mobile app pricing
V minulém článku jsme se zabývali obecnou cenou aplikace, což vás možná překvapilo. Dnes vám přinášíme tři tipy, jak můžete přispět k úspoře nákladů na vývoj aplikace.

Grafický návrh

Máte grafické cítění a rozumíte návrhu uživatelských rozhraní? Pak nám můžete dodat grafiku vaší aplikace vytvořenou ve vhodném nástroji, jako je Figma nebo Adobe XD. Všechny komponenty musí být vyexportované, aby je naši vývojáři mohli přímo použít.

Pokud si však s těmito nástroji nevíte rady, nebojte se. V CoreApp Technologies s vámi projdeme vaše požadavky a představy a vytvoříme pro vás grafický návrh.

wireframe aplikace

Základním stavebním prvkem grafického návrhu je wireframe. Jde o model, kde se s klientem bavíme o základním rozvržení a podobě aplikace. Co bude vidět na jaké obrazovce a jaké funkce bude obrazovka nabízet.

Technická analýza a návrh databází

Čas jsou peníze, a v businessu to platí dvojnásob. Pokud nejste technicky zdatní, nepouštějte se sami do technických analýz a návrhu databází. Nejvíce času a peněz ušetříte, když nám řeknete, jaké informace chcete ukládat (jen jméno a příjmení? Nebo i adresu a telefon?). Uveďte, které údaje jsou nezbytné a které jsou volitelné. Také si můžete předem definovat uživatelské role – například základní uživatel může pouze prohlížet fotky, přihlášený uživatel může fotky nahrávat a administrátor může mazat obsah.

Z těchto informací vytvoříme diagramy, které usnadní komunikaci mezi našimi programátory a vámi. Ucelená představa o funkcích eliminuje potřebu změn během vývoje, čímž se sníží náklady.

Testování

Testování je často první věc, kterou klienti škrtnou při snižování nákladů, ale je to jedna z nejdůležitějších částí vývoje. Bez důkladného testování je každá aktualizace riziková – může se stát, že něco, co dříve fungovalo, přestane fungovat. Nechte nás testovat to, co pro vás vyvíjíme. Funkční a otestovaná aplikace zajistí spokojenost uživatelů, kteří se k ní budou rádi vracet.

Vaší odpovědností jsou akceptační testy. Pomůžeme vám připravit scénáře, a jejich realizace bude na vás při přebírání aplikace.

Shrnutí

Tady jsou tři tipy, jak ušetřit při vývoji aplikace. V dalším článku se podíváme na konkrétní případ, co vše naceňujeme a co může cenu vaší aplikace zvýšit.

Pokud zvažujete vývoj mobilní aplikace, neváhejte nás kontaktovat.

Nejnovější články

<Technologie a příběhy klientů />

Globální výpadek systému Windows – Co se stalo a jak tomu předcházet?

Jak poznat webosaura, aneb můj web by potřeboval modernizaci

Proč si Nechat Udělat Web na Míru?