1. Díl: Kolik stojí vývoj mobilní aplikace?

Mobilní aplikace
< | 2 minuty čtení | Pavel />
mobile app pricing
Pojdmě si spolu v krátkém seriálu povědět, kolik stojí vývoj mobilní aplikace. Na čem se vyplatí šetřit a kde se krátkodobé úspoře vyhnout, protože v budoucnu by přinesla velké náklady?

Mnoho lidí má nápad, na vlastní mobilní aplikaci, ale naráží na problém, že si ji sami neumí naprogramovat. Kromě požadavku, aby byla Vaše aplikace bez chybná, funkční dle Vašich představ a designově povedená, je často kladený požadavek na co nejnižší cenu. V tomto článku Vám zkusíme přiblížit kolik může vývoj mobilní aplikace stát.

Cena vývoje mobilní aplikace se je hodně individuální a záleží na požadavku klienta a rozsahu služeb, co budou pro vývoj aplikace potřeba. Pokud Vaše aplikace nepotřebuje ukládat data na server (to je, nepotřebuje backend) a obsahuje pouze pár jednoduchých obrazovek, můžeme se cenově pohybovat od 60 000 tisíc korun. 

Co ale, pokud Vaše vysněná aplikace je mnohem komplexnější? Nebo potřebujete ukládat s shromažďovat data uživatelů a k tomu navíc spravovat obsah přes webové rozhraní? Nebo snad integraci platební brány? U takové aplikace se cena vývoje bude pohybovat od 300 tisíc korun.

Pokud má Vaše aplikace využívat například rozšířenou realitu, posílat na server ke zpracování složitá data, využívat hardwarové vybavení telefonu nebo dokonce implementovat strojové učení a umělou inteligenci, potom bude na vývoj mobilní aplikace potřeba alespoň 600 tisíc.

Doufáme, že jsme Vám poskytli základní představu o ceně vývoje mobilní aplikace. V dalším článku si projdeme, co všechno neceňujeme při vývoji mobilní aplikace a podíváme se, jak jde za vývoj mobilní aplikace ušetřit.

Nejnovější články

<Technologie a příběhy klientů />

Globální výpadek systému Windows – Co se stalo a jak tomu předcházet?

Jak poznat webosaura, aneb můj web by potřeboval modernizaci

Proč si Nechat Udělat Web na Míru?