5. Díl: Kolik stojí vývoj mobilní aplikace?

Mobilní aplikace
< | 1 minuta čtení | Pavel />
mobile app pricing
A je to tady, poslední část na téma cen vývoje mobilní aplikace. V předchozích článcích jsme probírali faktory ovlivňující cenu, možnosti úspor a to, jak šetření v krátkodobém horizontu může vést ke zvýšeným nákladům v dlouhodobém výhledu. V této poslední části se zaměříme na aspekt, který klienti často podceňují – údržbu a aktualizace aplikace a potřebný software pro její provoz.

Vaše mobilní aplikace již úspěšně běží na Google Play a App Store, uživatelé ji aktivně používají a přispívá k růstu vašeho podnikání. Na první pohled to vypadá skvěle, ale najednou začnou přibývat recenze o tom, že aplikace je pomalá nebo nesprávně funguje na novějších verzích operačního systému. Navíc jste se dočetli o nových pravidlech Evropské unie týkajících se digitálních produktů a začínáte si uvědomovat, že design, který byl moderní před pěti lety při vývoji aplikace, už dnes působí zastarale.

Programy a aplikace, stejně jako všechny technologické produkty, stárnou. A tak jako se pravidelně staráte o údržbu svého automobilu výměnou oleje, filtrů a brzd, je důležité se domluvit s vývojáři, aby vaše aplikace pravidelně procházela „technickou prohlídkou“.

Většina našich klientů uzavírá tzv. Servisní smlouvu a činnosti, která zajišťuje pravidelnou podporu aplikace. Tato spolupráce zahrnuje rezervovaný čas každý měsíc, během kterého se věnujeme údržbě aplikace podle vašich požadavků. To může zahrnovat aktualizace programovacího jazyka, dodržování nových právních předpisů nebo drobné změny v funkcionalitě a designu. Pokud máte v plánu rozsáhlé vylepšení aplikace, řešíme to jako samostatný projekt.

Náklady na pravidelnou údržbu jsou zanedbatelné ve srovnání s možnými náklady na odškodnění uživatelů v případě problémů s bezpečností dat. Vaše aplikace je investice, a my se o ni rádi pravidelně staráme, aby zůstala co nejefektivnější.

Pokud zvažujete vývoj mobilní aplikace, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu, abychom vám pomohli udržet vaši aplikaci v optimálním stavu i nadále.

Nejnovější články

<Technologie a příběhy klientů />

Globální výpadek systému Windows – Co se stalo a jak tomu předcházet?

Jak poznat webosaura, aneb můj web by potřeboval modernizaci

Proč si Nechat Udělat Web na Míru?