Jak oslovit dodavatele webu: Praktický průvodce

Web a webové stránky
Tipy a triky
< | 2 minuty čtení | Pavel />
websites vendor
V dnešní době je standardem, že při zvažování investice do nového webu oslovíte více dodavatelů, firem nebo agentur, abyste našli to nejlepší a nejvýhodnější řešení. Výsledkem jsou často různé nabídky od různě velkých IT hráčů, kteří k vašemu projektu přistupují z odlišných perspektiv. Tyto nabídky mohou být obtížně porovnatelné a každá z nich může nahlížet na váš web jinak. Jak takové situaci předejít a najít optimální řešení pro váš web? V tomto článku vám poradíme, jak efektivně oslovit dodavatele webu, na co se zaměřit při výběru a jak zajistit, aby byly nabídky srovnatelné a přehledné.

Efektivní zadání pro vývoj webu: Jak oslovit dodavatele a ušetřit čas

U zakázkového vývoje webů se často setkáváme s poptávkami formulovanými například takto:


Dobrý den,

potřebovali bychom nový web. Web bude mít asi 12 podstránek nebo i víc. Kolik by to asi stálo?

S přáním pěkného dne,

Nový Klient


V tomto okamžiku obvykle nastupuje naše komunikace, abychom zjistili, co si klient na těchto stránkách přeje mít, jak má web vypadat a jaké informace je třeba ukládat pro správné fungování vašeho businessu.

Jak ušetřit čas při zadávání vývoje webu?

Představte si, že místo webu kupujete auto. Od auta máte určitá očekávání – víte, jestli potřebujete čtyřkolku, zda chcete pohon na benzín, naftu, hybrid nebo elektro. A hlavně máte stanovený rozpočet, kolik si můžete dovolit utratit.

Podobně byste měli definovat požadavky na nový web. Nezapomeňte nám sdělit:

  • Co od nového webu očekáváte a proč ho chcete vytvořit.
  • Seznam stránek, které na webu chcete mít.
  • Jaké funkce na webu požadujete (např. kontaktní formulář, platební brána).
  • Popis vzhledu webu, případně odkazy na konkurenční weby, které se vám líbí.

Pokud toto budete mít definované, je potřeba vybrat vhodného dodavatele. Pokud je váš rozpočet omezený, zmiňte toto omezení dodavateli alespoň orientačně.

UX Design a prototyp webu

Ve světě webového (a mobilního) vývoje jsou pojmy jako UX design a prototypování běžnou součástí dobrého vývojového procesu. Proces prototypování a tvorby UX designu by měl projít každý projekt, který má dlouhodobě dosáhnout úspěchu. Tento proces slouží nejen k definování struktury a rozložení prvků, ale také jako přesné zadání pro vývoj. Díky prototypu se snadněji vyhnete nekončícímu kolečku víceprací, které by mohlo váš nový web nepříjemně prodražit.

Pokud chcete znát co nejpřesnější cenu za vývoj vašeho webu, je dobré mít UX design a prototyp webu připravený. Pokud s UX designem a prototypováním nemáte zkušenosti, obraťte se na odborníky a nechte si prototyp včetně zadání vyhotovit.

V CoreApp Technologies pro vás umíme realizovat vývoj webu od návrhu a tvorby zadání, přes programování až po údržbu. Nebojte se nás kontaktovat.

Nejnovější články

<Technologie a příběhy klientů />

Globální výpadek systému Windows – Co se stalo a jak tomu předcházet?

Jak poznat webosaura, aneb můj web by potřeboval modernizaci

Proč si Nechat Udělat Web na Míru?